IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:46 | 16 януари 2015
Обновен: 17:29 | 21 април 2024

В ЕС ще анулират документи на хора, заплашващи редa

По този начин ще им се отнема възможността да пътуват

По материала работи: Златина Добрева
В ЕС ще анулират документи на хора, заплашващи редa

ЕК подкрепя идеята на някои държави от Евросъюза за анулиране на документите за самоличност на граждани, за които е преценено, че са заплаха за обществения ред. Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на ЕК Наташа Берто, предаде БТА.
Тя добави, че за да бъде взета подобна мярка на равнище ЕС, ще бъде необходимо използването на Шенгенската информационна система.
Не става дума за отнемане на гражданството на заподозрените в тероризъм, а за отнемане на възможността те да пътуват, поясни друг говорител на ЕК - Мина Андреева.
"ЕК е в постоянен контакт с белгийските власти. Засега не знаем за заплаха срещу институциите на ЕС, но заради повишената готовност за действия при терористична заплаха в Белгия, ЕК реши да повиши своята защита, въвели сме допълнителни мерки за сигурност, включително по отношение на достъпа до сградите, в координация с други власти", добави Андреева, цитирана от dir.bg.
Тя уточни, че предохранителните мерки в ЕК са били разпоредени от зам.-председателя на комисията Кристалина Георгиева, която е съобщила на служителите, че става дума за предпазна мярка.

Коментари

Новини Варна