IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
20:15 | 16 януари 2015
Обновен: 17:33 | 21 април 2024

Войната в Донбас била изгодна за украинското правителство

Три военни мобилизации ще има в Украйна през тази година

По материала работи: manager
Войната в Донбас била изгодна за украинското правителство

Войната в Донбас е изгодна на сегашното украинско ръководство и в близко бъдеще няма да приключи, казва бившият министър на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко.

 

"Геополитическите играчи" и състоянието на икономиката няма да позволят на Киев да прекрати войната, смята още той. Освен това, според него, 60% от украинците подкрепят политиката на правителството, насочена към война. В случай на прекратяване на военните действия сегашните лидери на страната ще трябва да отговарят на трудните въпроси за катастрофалното състояние на икономиката в страната, смята Захарченко.

 

"Този конфликт е необходим, за да може огнището на войната да се разпространи и в други страни. Води се война и тя ще се продължи да се разпространява, включително и заради големият брой оръжия в ръцете на бунтовниците, които проповядват нацизъм (трудно е да си го представим). Дискредитирана е и работата на полицията – вижте какво се случва с ръста на престъпността" – каза бившият министър в Севастопол в петък, след презентацията на фонда "Юго-изток".

 

Три военни мобилизации ще има в Украйна през тази година


Той прогнозира, че в Украйна частните армии ще воюват с цивилните жители на Донбас, а след това ще започнат да се борят за икономическо преразпределение. 

 

Радикални националисти влизат в украинската армия

 

Сегашната т.нар антитерористична операция според Захарченко е гражданска война. "Да се залепи" страната ще бъде много трудно, каза той.

 

"Видяхте ли днес изложбата на художници от Донбас. Възможно ли е хората в Донбас да се съгласят да живеят отново под ръководството на такава хунта?" – пита бившият ръководител на украинското министерство на вътрешните работи.

 

В петък Виталий Захарченко представи в Севастопол програмата на фонда "Югоизток", чиито председател е самият той. Сътрудниците на организацията откриха изложба от картини, които преди са били част от музеи в Донбас. На нея бяха представени и съвременни творби на художници и фотографи от Донбас. Някои платна са повредени от шрапнелите на избухналите мини и снаряди.


КОМЕНТАР  на Виталий Захарченко, РИА Новости, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна