IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
21:56 | 16 януари 2015
Обновен: 17:35 | 21 април 2024

САЩ и Великобритания ще раздават правосъдие с Франция

Обама обяви кибервойна на джихадистите

По материала работи: manager
САЩ и Великобритания ще раздават правосъдие с Франция

Американският президент Барак Обама обеща днес, че САЩ и Великобритания ще помогнат на Франция да раздаде правосъдие след атентатите, окървавили Париж миналата седмица, предадоха световните агенции.

Знам, че Дейвид /Камерън/ ще се присъедини към мен, когато казвам, че ние ще продължим да правим всичко по силите ни, за да помогнем на Франция да раздаде правосъдие и че нашите страни ще работят заедно безпроблемно, за да осуетят на атентатите и да разбият тези терористични мрежи, каза Обама на пресконференция с Дейвид Камерън, състояла се след тяхната среща в Белия дом, пояснява Франс прес.

Президентът на САЩ подчерта, че най-силният ход в борбата с насилствения екстремизъм е асимилирането в САЩ на мюсюлманското население и призова Европа да направи същото, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Обама добави, че не смята, че увеличаването на насилствения екстремизъм е екзистенциална заплаха и обеща, че този екстремизъм ще бъде победен, допълва Ройтерс. На пресконференцията двамата лидери се съгласиха да проведат военни учения срещу киберпрестъпниците и кибератаките и да установят съвместно "киберзвено", което да подготви тези учения и да споделя разузнавателни информации за злонамерени хакерски атаки, предаде Ройтерс.

Обама подчерта, че САЩ трябва да запазят способността си да проследяват интернет комуникациите на екстремистките групи, посочва Ройтерс. По отношение на Русия Обама и Камерън се обявиха за запазване на силните санкции срещу Русия, посочват Франс прес и Ройтерс

Източник: БТА  
 

Коментари

Новини Варна