IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
08:31 | 17 януари 2015
Обновен: 17:37 | 21 април 2024

Ходорковски: Режимът на Путин си отива до десетилетие

Политическата система на Кремъл вероятно ще бъде променена отвън

По материала работи: Златина Добрева
Ходорковски: Режимът на Путин си отива до десетилетие

Управлението на руския президент Владимир Путин вероятно ще "престане да съществува" в рамките на десетилетие, заяви пред Ройтерс бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски.
Според него строго контролираната политическа система на Кремъл е загубила способността си да се трансформира и вероятно ще бъде променена отвън.
"Когато бях в затвора, писах, че около 2014-15 година ще бъде началото на вътрешната криза на режима, когато той ще започне да прави сериозни грешки", каза Ходорковски по време на конференция в Литва, пишат БТА и dnes.bg.
"Мисля, че има доста голяма вероятност в средносрочна перспектива, до 10 години, режимът да престане да съществува", прогнозира той.
Ходорковски бе помилван от Путин през декември 2013 година след 10 г. в затвора по обвинения в данъчна измама, които според привържениците му са били политически мотивирани, и оттогава живее в Швейцария.

Коментари

Новини Варна