IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
11:38 | 19 януари 2015
Обновен: 03:51 | 13 май 2024

Кървави катастрофи заради "черен лед" в САЩ

Най-малко са 5 жертвите на тежките инциденти

По материала работи: Лиляна Трънкова
Кървави катастрофи заради "черен лед" в САЩ

Най-малко петима души загинаха при две верижни катастрофи в Съединените щати. Властите посочват като причина за инцидентите така наречения “черен лед” – който се получава от разликата в температурата на въздуха и тази на пътната настилка. В резултат на това на пътя се образува изключително тънко и невидимо ледено покритие, съобщи БНТ.

По-голямата от двете катастрофи е на магистрала 76 край Филаделфия. При нея един в друг се нанизали между 30 и 50 превозни средства. Инцидентът доведе до смъртта на трима души и стана причина властите да затворят шосето и в двете посоки.

На съседна магистрала, броени минути по-късно, сблъсък между 15 автомобила отне живота на двама други. Заради ниските температури, които се очаква да достигнат 4 градуса по Целзий днес, остатъчната влага по пътищата се заскрежава и се вижда трудно от водачите, което често води до подобни инциденти.

Коментари

Новини Варна