IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
17:38 | 19 януари 2015
Обновен: 04:42 | 13 май 2024

САЩ хакнали Северна Корея през 2010-а, берат плодовете сега

От АНС успели да внедрят в мрежите на КНДР шпионска програма, която помагала да се следи работата на компютрите

По материала работи: manager
САЩ хакнали Северна Корея през 2010-а, берат плодовете сега

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ, която се занимава и с електронно разузнаване, през 2010 г. проникнала в компютърните мрежи на Корейската народнодемократична република (КНДР). Това съобщи в своята електронна версия американският вестник „Ню Йорк Таймс“, предаде ТАСС.

 

„Опасявайки се от растящите възможности на КНДР, американското разузнавателно ведомство проникнало в китайските компютърни мрежи, които свързвали КНДР с външния свят, а след това – в мрежите на самата Северна Корея с помощта на Южна Корея и други американски съюзници“, отбелязва изданието.


По данни на „Ню Йорк Таймс“ от АНС успели да внедрят в мрежите на КНДР шпионска програма, която помагала да се следи работата на компютрите, които севернокорейските хакери използвали.

„Доказателствата, събрани благодарение на този „радар“, са убедили президента на САЩ Барак Обама да обвини правителството на Ким Чен Ун в провеждането на хакерска атака против американското киностудиo Sony Pictures“, пише вестникът.

Коментари

Новини Варна