IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
21:01 | 19 януари 2015
Обновен: 03:53 | 13 май 2024

„Шарли ебдо” с нов директор и нов главен редактор

Според информацията, идваща от журналистите, следващият брой на сатиричното списание ще бъде пуснат след две седмици

По материала работи: manager
„Шарли ебдо” с нов директор и нов главен редактор

Художникът Лоран Сурисо ще бъде новият директор на френското седмично сатирично списание „Шарли ебдо". Това съобщава ТАСС, позовавайки се на информация от журналисти от изданието, предаде news.bg. Художникът работи в „Шарли ебдо" под псевдонима Рис. Той е бил ранен по време на терористичната атака в редакцията на списанието.

Във вторник 48-годишният Сурисо ще бъде изписан от парижката болница, където е настанен за лечение заради куршум в рамото.

По-рано Лоран Сурисо е ръководел списанието заедно с главния редактор Стефан Шарбоние, познат като Шарб, който бе убит при атаката на 7 януари. Рис е в редакционния съвет от 2009 г. Главен редактор на „Шарли ебдо" става Жерар Биар.

Според информацията, идваща от журналистите, следващият брой на сатиричното списание ще бъде пуснат след две седмици. През цялото това време ще продължи продажбата на текущия брой, който достигна тираж от 7 млн. броя.

Коментари

Новини Варна