IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
11:10 | 20 януари 2015
Обновен: 20:48 | 21 април 2024

Глобиха родители, детето им не отишло на рожден ден

Британците трябва да платят близо 16 паунда

По материала работи: Златина Добрева
Глобиха родители, детето им не отишло на рожден ден

Родителите на 5-годишно момче получили фактура от 15,95 паунда, защото детето им не успяло да отиде на рожден ден на свой съученик, съобщава сайтът mashable.
Може да звучи нелепо, но Дерек Наш и Таня Уолш открили плик с фактурата за отсъствието на техния син в училищната чанта на сина им Алекс миналата седмица, след като той не отишъл на рожден ден в ски и сноуборд център. На рождения ден е трябвало да присъстват и баба му, и дядо му.
Таксата била изпратена от майката на рожденика, която дори заплашва, че ще си търси парите по съдебен път, ако Дерек и Таня не ги заплатят доброволно. По думите на Джули Лорънс, майката на въпросния съученик, неявяването на Алекс се отразило на джоба й.
Самата фактура била пълна с всякакви подробности, включително и банковата сметка, на която трябвало да се преведат парите, пише dnes.bg. Майката на Алекс, Таня, обяснява, че никога не са били приятелки с Джули, никога дори не си говорили в училище. Потърсила поканата за рождения ден, но не я намерила. Таня дори се чуди дали изобщо детето й е било поканено официално на партито. „Но това със сигурност е върхът, никога не съм чувала за подобна практика. Това е ужасно и обидно“, твърди Таня.
По думите на британски юрист идеята за такава глоба е повече от странна. „Немислимо е, че момче на пет години ще бъде повикано от съда като лице, създало правни отношения чрез договор, в който да съществува клауза за таксуване при непоявяване“, твърди той.

Коментари

Новини Варна