IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
19:17 | 21 януари 2015
Обновен: 20:46 | 21 април 2024

Шок и ужас в Германия: Хитлер пак е тук!

Лидерът на ПЕГИДА качи своя скандална снимка като фюрера във Фейсбук

По материала работи: Лиляна Трънкова
Шок и ужас в Германия: Хитлер пак е тук!

Скандална публикация във Фейсбук хвърли Германия в шок и ужас. Основателят и лидер на ПЕГИДА (Патриотични европейци срещу ислямизирането на оксидента, т.е. на Запада) Лутц Бахман показа истинския си облик като си постна в профила своя снимка като Хитлер. Надписът е стъписващ: “Той пак е тук!”На упреците, че неговото движение насажда омраза към бежанците и мюсюлманите, Бахман твърдеше, че не бил расист, нито изпитвал ненавист към имигрантите. Нещо повече – неговият кум бил етнически турчин, имал и много приятели мюсюлмани. Сега маската падна. Всекидневникът “Дрезднер моргенпост” публикува днес негови коментари в социалната мрежа, съдържащи нацистки квалификации:

“Кандидатите за политическо убежище се държат като отрепки и лумпени.”

“Крайно наложително е да се увеличи броят на силите за сигурност, за да пазят социалните работници от тези говеда!”

“Не, няма истински бежанци от райони на военни конфликти. Който може да финансира пътуването си до Европа, доказано той не се числи към застрашените.”

На лавината журналистически запитвания по повод коментарите му и снимката като Хитлер Бахман беше лаконичен: “Не коментирам лични неща!” Малко по-късно той блокира профила си във Фейсбук. Сега на ход е прокуратурата. Оттам днес изразиха мнение, че ако изявленията са автентични, то вече може да се говори за подстрекателство и насаждане на омраза, което е подсъдно.

В понеделник беше отменен традиционният поход на членове и симпатизанти на ПЕГИДА в Дрезден поради заплаха от кървав атентат. За сигурността в града бдят 4000 униформени. За довечера е свикан поход в Лайпциг. До този момент във Фейсбук 60 000 души заявиха присъствие. Според наблюдатели броят вероятно ще надхвърли 100 000 души. Опоненти на ПЕГИДА от 19 граждански сдружения оповестиха контрамитинг. Силите на реда в Лайпциг са на бойна нога. /БЛИЦ

Коментари

Новини Варна