IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
21:13 | 30 януари 2015
Обновен: 09:41 | 16 май 2024

Шефът на Кориън еър се извини заради поведението на дъщеря си

Ще има промени в компанията, заяви още той

По материала работи: Ставри Таргов
Шефът на Кориън еър се извини заради поведението на дъщеря си

Собственикът на Кориън еър се извини пред съда за неадекватното поведение на дъщеря си, която нашумя със скандала за лошо сервираните ядки, съобщава Франс прес.

40-годишната Чо Хиун Ах е обвинена, че e нарушила правилата за летищна сигурност и може да получи 10-годишна присъда. Тя не призна вината си при откриването на делото срещу нея на 19 януари в Сеул.

Скандалът, предизвикал широк отзвук в Южна Корея, датира от 5 декември, когато дъщерята на шефа на въздухоплавателната компания настояла самолет на "Кориън еър" да не излети и да се върне обратно на терминала за заминаващи пътници, за да бъде свален главният стюард.

"Провинението" му се състояло в това, че й сервирал орехи макадамия, които не била поръчала. При това ядките й били поднесени в пликче, а не в купичка. В този жест на главния стюард тя съзряла знак на неуважение, неспазване на инструкциите за обслужване на борда и потенциална заплаха за сигурността на 250-те пасажери. Самолетът бил принуден да се върне на терминала, за да свали провинилия се стюард, преди да потегли отново и да пристигне до крайната си дестинация с 11-минутно закъснение.

Г-жа Чо е обвинена също във възпрепятстване на правосъдието и намеса в изпълнението на служебни задължения. По тези обвинения тя може да получи 5-годишна присъда. Съдът прецени, че тя е организирала фалшифициране на доказателства и подкупване на свидетели.

Баща й обеща да въведе промени в компанията Кориън еър, така че да няма подобни случаи в бъдеще.Той обясни по време на съдебния процес, че вината е изцяло на дъщеря му, тъй като не е успяла да овладее гнева си. "Изказвам сърдечните си извинения на пострадалите служители и за скандала, предизвикан от нейното поведение".

Г-жа Чо отрече да е упражнила физическо насилие над стюарда, който твърди, че тя го принудила да коленичи пред нея и да помоли за прошка, докато му нанасяла удари с книга. Впоследствие тя подаде оставка и поднесе извиненията си.

Случилото се на летището се превърна в огромен скандал. За общественото мнение това е квинтесенция на арогантното поведение на синовете и дъщерите на босовете на мощните южнокорейски конгломерати, на които всичко е разрешено, съобщи Dnes.bg, цитирайки БТА.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна