IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
20:26 | 8 февруари 2015
Обновен: 19:43 | 22 април 2024

На руснаците не им пука от санкциите на Европа

Наложените от Европа санкции срещу Русия имат вреда в някои сектори като банковия и енергетиката

По материала работи: Юлиян Атанасов
На руснаците не им пука от санкциите на Европа


Наложените от Европа санкции срещу Русия имат вреда в някои сектори като банковия и енергетиката, но на локално ниво не се усеща кой знае колко тяхното действие. Руският народ не се огъва лесно.
Това заяви пред БГНЕС управителят на магазин за руски стоки в столицата Димитър Друмев. Според него няма спад на стокооборота, нито пък на доставките. "Засега всичко е наред, а тенденцията за търсенето и предлагането на продуктите се запазва", увери той.
Като ученик Друмев е посещавал доста често Русия, но от близо 10 години не е ходил там. За сметка на това има много познати и колеги, които често пътуват и му разказват, че руското правителството взема много сериозни мерки, благодарение на които санкциите не се отразят на обикновените хора. "Засега руснаците не се чувстват по-бедни отпреди. Дори това влияе като стимул за търсене на нови възможности", Друмев.
Когато заговорим за най-характерните руски стоки, няма как да минем без истинската водка с най-високо качество. Затова тя е най-търсената стока в магазина. Следват руските сладки и шоколадови бонбони, от които се срещат над 120 вида с различен вкус. "Те са по-нестандартни за България, а най-предпочитани са шоколадово-вафлените и бонбоните със сушена ядка в шоколадова обвивка", обясни Друмев.
И рибите от Балтийско море са сред предпочитаните неща от посетителите. За любителите на храните от Русия млечно-киселите напитки също представляват интерес. За разлика от срещаните у нас, те се приготвят със специална сибирска гъба.
Както за повечето му сънародници, и за Друмев руската вечеря е нищо без пелмени и водка. Затова и магазинът разполага със собствен цех, където се произвеждат над 10 вида от тестения продукт. "Най-често клиентите ни са руснаци или такива, които са работили и живели там", разказа управителят на магазина, в който купувачите ценят нещата, които не са налични на българския пазар.

 

Коментари

Новини Варна