IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:56 | 14 февруари 2015
Обновен: 23:08 | 22 април 2024

Нови боеве в Украйна

Проруските сепаратисти разрушават стратегическия град Дебалцево

По материала работи: Златина Добрева
Нови боеве в Украйна

Проруските сепаратисти разрушават стратегическия град Дебалцево в Източна Украйна. Това съобщи началникът на местната украинска районна полиция Вячеслав Аброскин, цитиран от Франс прес и БТА.
По думите му жилищните и административните сгради са подложени на непрекъснат артилерийски обстрел. Полицейският комисариат е бил ударен от ракета "Град".
Градът е в пламъци, пише Аброскин във Фейсбук.
Посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет също съобщи за атаката. В "Туитър" той написа, че в покрайнините на Дебалцево са разположени руски оръжия, включително системи за противовъздушна отбрана, съобщи още Франс прес.
Доброволческият батальон "Азов", който защитава Мариупол, съобщи, че руски бронирани автомобили без обозначителни знаци са проникнали на украинска територия през Новоазовск - град на границата с Русия под контрола на бунтовниците, на 30 км от Мариупол.
Няма голяма промяна в ситуацията в бунтовническия бастион Донецк с наближаването на спирането на огъня - обстрелът със системи за залпов огън "Град" продължава и тази сутрин с голяма интензивност по информация на журналист на АФП.

Коментари

Новини Варна