IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:08 | 14 февруари 2015
Обновен: 02:34 | 23 април 2024

Порошенко въвежда военно положение, ако няма мир в Украйна

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република обеща да прекрати огъня

По материала работи: Златина Добрева
Порошенко въвежда военно положение, ако няма мир в Украйна

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че ако не бъде постигнат мир в Източна Украйна, той наистина ще въведе военно положение, предаде ТАСС.
Тези уверения Порошенко направи по време на церемония по предаване на военна техника на пограничните войски.
Още преди срещата в Минск на заседание на правителството предупредих, че ако няма мир, ще се наложи да вземем много трудно, но необходимо решение за въвеждане на военно положение.
Още веднъж подчертавам, че в този случай военно положение ще бъде въведено не само в Донецк и Луганск, но и в цялата страна, каза Порошенко.
По-късно днес той ще говори по телефона с лидерите на Франция и Германия и президента на САЩ, посочват Франс прес и БТА.
Междувременно лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко заяви, че ДНР ще прекрати огъня днес в полунощ, съгласно споразумението, подписано в Минск на 12 февруари, съобщи ТАСС.
В Минск на 12 февруари преговаряха страните от "нормандската четворка", а отделно се проведе среща на Контактната група по уреждането на ситуацията в Украйна.
В приетия "Комплекс от мерки за изпълнение на Минските споразумения" бе предвидено спиране на огъня от 15 февруари.

Коментари

Новини Варна