IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
14:31 | 15 февруари 2015
Обновен: 23:10 | 22 април 2024

Путин: Изпуснаха джина на тероризма, но ще преборим и него

Руският президент се срещна с ветерани от Афганистанската война

По материала работи: Лиляна Трънкова
Путин: Изпуснаха джина на тероризма, но ще преборим и него

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът. Това заяви по повод заплахата от ислямския екстремизъм руският президент Владимир Путин на среща с ветерани за отбелязване на 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС. После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, допълни Путин и припомни, че тежки събития са споходили САЩ и много други страни. За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям.

Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън". Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди, увери руският президент.

Коментари

Новини Варна