IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
20:12 | 20 февруари 2015
Обновен: 01:44 | 23 април 2024

Путин се закани: Ще намерим отговор на всеки натиск отвън

Москва нарече бълнуване обвиненията, че стои зад стрелбите на Майдана

По материала работи: Юлиян Атанасов
Путин: САЩ се опитват да провалят "Южен поток"

Русия винаги ще намери адекватен отговор на всеки натиск отвън. Това обяви президентът й Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс, предаде БТА. Той говори на тържествения концерт по случай Деня на защитника на човечеството, който страната отбелязва на 23 февруари. "Никой не трябва да храни илюзии, че е възможно да получи военно превъзходство над Русия, да оказва какъвто и да е натиск върху нея . . . Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, организирано, професионално и мъжествено, да изпълняват най-трудните нестандартни задачи, както подобава на закалена, боеспособна съвременна армия, която съхранява своите традиции и воинския си дълг", обяви руският президент, пише dnes.bg.
Той обясни, че успешно се изпълнява мащабна програма за превъоръжаване на армията и флота, включително за усъвършенстване на системата за въздушно-космическа отбрана и на ядрените сили. "Това е гаранция за глобалния паритет", каза държавният глава. Няма съмнение, че при всички обстоятелства тази програма ще бъде изпълнена, увери Путин.
Междувременно говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич нарече "бълнуване, достойно за психиатрична болница", твърденията на официален Киев, че Владислав Сурков - помощник на руския президент, е свързан със събитията на Майдана в началото на миналата година, предаде ТАСС.
По-рано днес това обвинение беше отправено от президента на Украйна Петро Порошенко.
"Украинските спецслужби не за първи път поставят в неловко положение ръководството на Украйна", каза Лукашевич.

 

Коментари

Новини Варна