IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
18:33 | 24 февруари 2015
Обновен: 09:48 | 15 май 2024

65-годишна спортистка ще прекосява САЩ пеша

Иска да покаже опасността от затлъстяването

По материала работи: Юлиян Атанасов
65-годишна спортистка ще прекосява САЩ пеша


65-годишната американска плувкиня Даяна Нияд, която успя да преплува протока между Куба и Флорида, се впусна в ново предизвикателство, предаде БГНЕС. Тя иска да прекоси Америка пеша, за да насочи вниманието на своите сънародници към рисковете от затлъстяването. Даяна Нияд и нейната приятелка Бони Стол се подготвят за осъществяването на новото си приключение. През лятото на 2016 г. те ще прекосят САЩ пеша, пише плувкинята в своя интернет сайт. Двете смятат да тръгнат от Тихоокеанското крайбрежие на САЩ и да достигнат Атлантическото. По пътя си те ще се опитват да убеждават хора да се присъединяват към тяхното пътуване.
Те искат по този начин да се борят със затлъстяването, причиняващо опасни болести като диабет и сърдечно-съдови заболявания. Близо една трета от пълнолетните американци са затлъстели считат от Центъра за контрол и превенция на болестите. Даяна Нияд не за пръв път се хвърля в преодоляване на предизвикателства. През септември 2013 г. тя прекоси с плуване 150-те км., разделящи Куба от Флорида без да използва предпазна клетка срещу акули.

 

Коментари

Новини Варна