IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:10 | 24 февруари 2015
Обновен: 09:46 | 15 май 2024

Кери: Украйна може да се интегрира както с ЕС, така и с Русия

САЩ смятат, че Украйна може да бъде "врата и на Изток, и на Запад"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кери: Украйна може да се интегрира както с ЕС, така и с Русия

САЩ смятат, че Украйна може да бъде "врата и на Изток, и на Запад", тя не е длъжна да стане "пешка между тези два полюса" в тяхната геополитическа игра. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери на слушания в сенатска комисия, пише БГНЕС.  Той подчерта, че от гледна точка на Обама за Украйна може да се осигури "икономическа договореност, предвиждаща споразумение за асоциация с европейците, а също работа с това, която по-рано бе митническа зона, която сега има ново наименование". Очевидно Кери има пред вид Митническия съюз и Евроазиатския икономически съюз, в който влизат Беларус, Казахстан и Русия. "Да се надяваме, че всичко това може да бъде интегрирано, ако хората искат да реализират друга стратегия на действия", заяви първият американски дипломат.
Той също предупреди, че ако обстановката в Украйна се влоши Вашингтон ще разгледа възможността за нови "изключително тежки санкции", без да се конкретизира.

 

Коментари

Новини Варна