IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
12:38 | 25 февруари 2015
Обновен: 09:45 | 15 май 2024

Хилари Клинтън скочи на неравното заплаще на мъжете и жените

Под 25 процента от разработчиците на софтуер са жени, съобщи бившият държавен секретар.

По материала работи: Деян Михайлов
Замериха Хилари Клинтън с обувка

Хилари Клинтън порица разликата във възнагражденията на мъжете и жените пред аудитория от жени мениджъри в технологични компании, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това е първата реч на Клинтън за годината и показа, че равенството между половете може би ще бъде основна тема в евентуалната й кампания за президентските избори през 2016 година.

 
 

Изявлението е първото от три речи, които бившият държавен секретар на САЩ планира да изнесе пред предимно женска аудитория през идните седмици.

С многократни призиви за разчупване на "стъкления таван" Клинтън посочи, че под 25 процента от разработчиците на софтуер са жени и донякъде обвини технологичните компании в насърчаване на грубовата култура.

"Средата е почти като в Дивия Запад. Според мен много жени намират това за неприятно, да бъдат в ситуация, напомняща съблекалня", каза Клинтън за бума, отчитан в Силициевата долина през последните десетилетия.

Коментари

Новини Варна