IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
17:31 | 31 октомври 2019
Обновен: 10:22 | 15 април 2024

Секс скандал гръмна в парламента на Украйна

Жените депутати във Върховната Рада ще настояват за оставката на председателя на комисията по външна политика Богдан Яременко

По материала работи: Пламен Янков
Секс скандал гръмна в парламента на Украйна

Жените депутати във Върховната Рада на Украйна заявиха, че ще настояват за оставката на замесения в секс скандал председател на комисията по външна политика Богдан Яременко, пише „Интерфакс Украйна”, цитиран от Дарик.

 

Инициативата беше предложена от депутата от фракцията „Опозиционна платформа – За живот” Антонина Славицкая. Поведението на Яременко, според нея, е непрофесионално и позорно. Тя подчертава, че до голяма степен възмущение предизвиква не самият секс скандал, а „поредицата от лъжи, които се изговориха, и оправданието за това поведение”. Тя заяви, че в комисията по външна политика „има много достойни жени, готови да поемат длъжността председател”.

 

В подкрепа на това искане се изказа Ирина Геращенко от фракцията „Европейска солидарност”. Тя се възмущава, че с постъпката си Яременко подхранва най-лошите митове за Украйна, че тук за 100 долара може да се купи жена. „Това е позор и смятаме, че ръководителят на комисията трябва да подаде оставка”, заяви Геращенко.
 

Яременко беше изловен от журналисти, че води интимна кореспонденция с проститутка по време на парламентарно заседание. На снимката се вижда текста на разменените съобщения между депутата и жената, с която се уточняват условията на срещата, тарифата и вида услуги, които тя предоставя.

 

Първоначално политикът публикува в социалните мрежи съобщение, че това е била подготвена от него провокация, след като медиите започнали да публикуват попаднали под фотообективите им преписки на депутатите.


„Това сработи. Ловците на измислени факти снимаха нещо, което не съществува. Не трябва да се вярва на всичко, което публикуват медиите”, пише Яременко.

 

Малко по-късно, обаче, депутатът беше принуден да признае грешката си. Той обясни, че е седял в „защитен ъгъл”, като си е мислел, че журналистите няма да успеят да заснемат екрана на телефона му.
 

Коментари

Новини Варна