IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
17:01 | 6 март 2015
Обновен: 19:13 | 17 май 2024

"Ислямска държава" освободи християни асирийци

Те бяха пленени в края на февруари в сирийско селище

По материала работи: Златина Добрева
"Ислямска държава" освободи християни асирийци

Терористичната организация "Ислямска държава" е освободила всички християни асирийци, които плени в края на февруари в селището Тел Тамър в Сирия.
Информацията за освобождаването съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от агенция Новости.
Според съобщението освобождаването е станало след днешната петъчна молитва. Според някои медии освободени са всички заложници. Никъде обаче не се уточнява броят им, пише news.bg.
То е потвърдено от представител на асирийската общност, който обаче казал, че асирийците още не са напуснали районите, които са под контрола на "Ислямска държава".
Смята се, че около 200 християни асирийци, между които жени и деца, са били взети за заложници на 24 февруари. Данните за точния брой на заложниците обаче се разминава, като варира между 170 и 300.
През последните дни с джихадистите са водени преговори за освобождаването им с посредничеството на арабски племена мюсюлмани. За похитените "Ислямска държава" е поискала откуп.

Коментари

Новини Варна