IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:57 | 8 март 2015
Обновен: 00:09 | 26 април 2024

Издирването на полет MH370 ще продължи

Малайзия, Китай и Австралия остават обвързани с търсенето

По материала работи: Лиляна Трънкова
Издирването на полет MH370 ще продължи

Година след изчезването на пътническия самолет на "Малейжа еърлайнс", изпълняващ полет MH370, Малайзия, Китай и Австралия заявиха, че издирването ще продължи, предаде ДПА.

"Малайзия остава обвързана с издирването и продължава да се надява самолетът да бъде открит", заяви премиерът на страната Наджиб Разак в изявление по повод навършването на година от изчезването на полет MH370.

"Няма думи, с които да се опише мъката, преживявана от семействата на пасажерите на борда. Липсата на отговори и на безспорно доказателство като останки от самолета прави болката още по-трудно поносима", каза Разак.

Китайският външен министър Ван И също заяви, че търсенето няма да спре. "Издирването на самолета ще продължи", каза той на пресконференция в кулоарите на годишната сесия на китайския парламент.

Австралия, която ръководи издирвателните работи край западното си крайбрежие в южната част на Индийския океан, се изрази по-резервирано. Усилията за откриване на самолета не могат да продължат вечно, но докато има надеждни следи, търсенето ще продължи, каза австрийският премиер Тони Абът.

Роднините на 239-те души на борда на изчезналия боинг настоят издирването да не се прекратява. Близките на пътниците организираха демонстрации пред малайзийското посолство в Китай, откъдето са две трети от пасажерите.

Малайзийците отбелязаха трагичната годишнина с молитви. Няколко стени в Куала Лумпур и край града бяха изрисувани с изображения на самолета. В някои молове са окачени огромни транспаранти, на които хората могат да напишат няколко възпоменателни думи./БТА

Коментари

Новини Варна