IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
20:11 | 8 март 2015
Обновен: 07:30 | 24 април 2024

Обама: САЩ може да напуснат ядрените преговори с Иран

Това заяви президентът Барак Обама в интервю за Си Би Ес

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обама: САЩ може да напуснат ядрените преговори с Иран

САЩ може да излязат от преговорите за иранския ядрен проблем, ако не бъде сключено истинско споразумение за ядрената програма на Техеран и не получат гаранции за отказ на ислямската република да създаде ядрено оръжие. Това заяви президентът Барак Обама в интервю за Си Би Ес.
Споразумението трябва да даде на западните правителства право да се убедят, че Иран не възнамерява да създава ядрено оръжие, а ако Иран заблуждава, САЩ и съюзниците им трябва да имат достатъчно време за реакция, каза още Обама.
Ако ние не можем да проверим, че те (иранците) няма да създадат ядрено оръжие, че ние ще имаме достатъчно време, за да реагираме през един преходен период, ако те мамят, ако ние не разполагаме с този вид гаранции, ние няма да приемем споразумение – посочи президентът.
Той подчерта, че САЩ може да напуснат масата за преговори с Иран:" Ако ние не получим такива условия, няма да постигнем споразумение".

 

Коментари

Новини Варна