IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:40 | 10 март 2015
Обновен: 03:12 | 24 април 2024

България и Сърбия с общо заседание на кабинетите

Предстоящото посещение на българския президент Росен Плевнелиев също ще допринесе за заздравяването на двустранните отношения

По материала работи: Юлиян Атанасов
България и Сърбия с общо заседание на кабинетите

Сръбският премиер Александър Вучич е приел предложението на България да се състои съвместно заседание на управлението на двете държави, съобщава агенция "Танюг", цитирана от БГНЕС.
По време на среща с българския посланик Ангел Димитров двамата се съгласиха, че предстоящото посещение на българския президент Росен Плевнелиев също ще допринесе за заздравяването на двустранните отношения между София и Белград.
Според двамата най-голямата възможност за съвместна работа е в областта на енергетиката, инфраструктурата, както в туризма и културата, се казва в съобщение на канцеларията на властта в Сърбия.
Вучич и Димитров са изтъкнали значението на завършването на работите по участъка Коридор 10, който ще допринесе за приближаването на Белград и София.
Димитров подчерта също, че България поддържа европейския път на Сърбия и иска да сподели опита си в преговорите за членство.

 

Коментари

Новини Варна