IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
08:17 | 12 март 2015
Обновен: 09:20 | 24 април 2024

Малайзия похарчила $21 млн. за търсенето на изчезналия самолет

Издирването продължава

По материала работи: Златина Добрева
Малайзия похарчила $21 млн. за търсенето на изчезналия самолет

Малайзийското правителство е похарчило над 79 милиона рингита /над 21,4 млн. долара/ за операцията по издирване на изчезналия през март 2014 г. самолет на компанията "Малейжа еърлайнс". Това съобщи министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай, цитиран от ТАСС и dnes.bg.
Той обаче поясни, че това не са окончателните числа, а само тези за миналата година, както и че операцията все още продължава. В издирвателните дейности са взели участие военновъздушните и военноморските сили на Малайзия, нейната полиция и други ведомства.
Понастоящем издирването е в ход в южната част на Индийския океан, където се предполага, че е паднал самолетът "Боинг 777".  Към момента са претърсени около 24 000 кв. км, което представлява една четвърт от площта на района, където се смята, че е паднала машината. Издирването, в което участват и Австралия и Китай, обаче засега не е довело до никакъв резултат.
На 8 март миналата година пътническият самолет излетя от Куала Лумпур за Пекин, но около два часа по-късно изчезна от екраните на радарите. След това стана ясно, че вместо да следва курс на североизток, самолетът се е отклонил на запад, а после на юг. В края на януари малайзийските власти официално определиха изчезването на боинга като катастрофа, а всичките 239 души на борда - за загинали.

Коментари

Новини Варна