IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:04 | 13 март 2015
Обновен: 13:08 | 25 април 2024

Ученички пребиха зверски 15-годишно момиче

Инцидентът станал в ресторант Макдоналдс в САЩ

По материала работи: Слав Велев
Ученички пребиха зверски 15-годишно момиче

15-годишно момиче бе пребито от много други момичета в ресторант Макдоналдс, намиращ се в Бруклин, Ню Йорк. Видео, показва как очевидци на мястото наблюдават борбата и отправят забележки, но не се намесват за да спрат случващото се.

16-годишно момиче, което нюйоркската полиция не идентифицира, било задържано във връзка с инцидента, макар все още да не са повдигнати обвинения.

Най-малко пет момичета могат да бъдат видени във видеото как бутат и удрят жертвата. В един момент се вижда как пострадалото момиче се намира на пода и покрива глава с ръцете си. Нападателите продължително ритат и влачат 15-годишното момиче.

Видеото на побоя продължава над 2 минути и половина. Последните няколко секунди показват как няколко души, които се опитват да помогнат на момичето да се изправи и седне, докато някои се провикват „Дайте лед! Дайте лед!”.

Говорител на полицията на Ню Йорк, заяви, че полицията не знаела за инцидента, който се случи в понеделник следобед, докато не видели видеото онлайн.

„Не знам дали някой изобщо се е обадил на 911”, заяви той. „Появи се онлайн, видяхме какво се е случило и отидохме на мястото на инцидента.”

Въпреки това New York Daily News съобщи, че полицията заявила, че служители в ресторанта са се обадили на 911.

Жертвата не си сътрудничела с властите, които активно разследват случая. Полицията се опитва да разговаря със семейството на жертвата, според говорителя.

Министерството на образованието в Ню Йорк обяви, че ще имат допълнителни психолози и съветници в училищния кампус за всеки, който се нуждае от подкрепа.

15-годишната била изписана от болница късно в понеделник вечерта, но се върнала едва в сряда вечерта, защото изгубила съзнание, вероятно от последствията от мозъчно сътресение, каза обществения активист Антъни Хърбърт в интервю с ABC News. Хърбърт заяви, че неговата организация, Адвокати без граници, се опитват да се вържат със жертвата и семейството ѝ, за да повдигнат обвинения.

„Ако не кажем нищо, тези деца ще избягат и ще останат безнаказани”, допълни Хърбърт. „В момента работя за да ангажирам лидери от общността, за да създадем силен натиск за разрешаване на въпросите, които водят до това нашите младежи да прибегнат до насилие.”

Според Хърбърт жертвата имала постоянен проблем с една от нападателките и е очаквала сбиването във Макдоналдс, но не знаела че ще има толкова много нападателки.

Източник: ABC News, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна