IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:38 | 13 март 2015
Обновен: 09:11 | 24 април 2024

Учени възстановиха ДНК от фашистка сперма

Д‘Анунцио подарил на своята любовница, графиня Олфа Леви Брюнер, носна кърпа, пропита с неговата семенна течност

По материала работи: Слав Велев
Учени възстановиха ДНК от фашистка сперма

ДНК на прото-фашисткия лидер Габриеле Д‘Анунцио бе възстановена без да се ексхумират останките му, заявиха криминалисти. Те се надяват, че техниката ще спомогне за решаването на така наречените „студени досиета“.

 

Д‘Анунцио (1863-1938) през 1916 година подарил на своята любовница, графиня Олфа Леви Брюнер, носна кърпа, пропита с неговата семенна течност. Той искал да и остави сувенир след една страстна вечер.

 

Полицията в Каляри, Сардиния анализира носната кърпа, писмо до графинята написано от нейния кавалер и четка за зъби от слонова кост, които се пазят в архивите на фондация Vittoriale degli Italiani.

 

Използвайки ултравиолетова светлина те са идентифицирали петната от семенната течност, които не се виждат с просто око, и са сравнили резултатите от ДНК с тези на Федерико Д‘Анунцио – правнук на фашиста.

 

Шефът на фондацията Джордано Бруно Гуери се пошегувал, че експеримента може дори да отвори вратичка към клонирането на известни исторически личности за в бъдеще, дори и да са загубени техните останки.

 

„Никой не иска да клонира Д‘Анунцио, но и никой не знае какви промени ще се случат в обществото и науката. Добре е, че са събрали ДНК материала“, казва той.

 

През 1919 година Д‘Анунцио превзема град Фиуме, който днес се намира в Хърватия, за да създаде независима държава. Тя съществува в продължение на година.

 

Държавата, която е имала устав, който засенчва този на по-късната италианска система, пада година по-късно след бомбардировки от страна на италианския флот.

 

Неговите поеми и до днес се изучават в италианските училища.

 

Източник: The Local, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна