IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:49 | 13 март 2015
Обновен: 13:25 | 24 април 2024

Най-доброто от Чечня

Избрани цитати на ръководителят Рамзан Кадиров за Путин, Русия, себе си, гаджетата и социалните мрежи

По материала работи: Слав Велев
Най-доброто от Чечня

 

Рамзан Кадиров публикува в своя Instagram във вторник поредното силно изявление, което бързо се разпространи в социалните мрежи и сайтовете за новини. Ръководителят на Чечeния отново изрази признателност към Владимир Путин за това, че което е направил лично за него и за целия чеченски народ. При това той заяви готовността си да изпълни всяка заповед, да реши заради президента всяка една задача без значение какво ще му струва. Говорейки за Путин, Кадиров заяви, че „да дадеш живота си за този човек е най-леката задача“. Ръководителят на републиката привлече вниманието си със своето искренно, рязко и глуповато изявление. Лента.ру избра най-ярките изказвания на чеченския лидер.

За Путин:

 

„Моят идол е Владимир Путин. Бих искал той да бъде президент до края на живота си. Много го обичам, както мъж може да обича мъж. Той е човек на думите, той донесе мир в Чечня. Ние бяхме в ръцете на бандитите, алкохоликът Борис Елцин ни бомбардираше. Тези, които критикуват Путин, не са хора, те са мои лични врагове. Докато Путин ме подкрепя, мога да правя всичко. Аллах Акбар!“

„Петнайсет години Путин помага на нашия народ! Сега и ние с вас, а ние сме десетки, хиляди хора, преминали през специално подготовка, молим националния лидер на Русия да ни смята за доброволни спецотряди във Върховното командване, готови сме да защитаваме Русия, нейната стабилност, граници, да изпълняваме различни бойни задачи“.

„Този човек е находка за Русия. Докато е жив, трябва да го молим, да коленичим, за да управлява държавата“.

„Путин спаси нашия народ, той е герой. Не само нас спаси, той спаси Русия. И как да не му се прекланяш? Никога не съм харесвал да говоря хубави работи пред някой, но Путин е дар Божий, той ни подари свобода“.

„Путин е спасител на нашия народ. Аз не обичам да лаская, но ако той не беше президент, Русия отдавна щеше да се разпадне. Той сега събира Русия, която беше срината от враговете. И ако Владимир Путин напусне президентския пост, Русия отново ще се срине“.

„За нас, младите, президентът е наш кумир. И всички заедно трябва да кажем, че той трябва да остане. Познавайки характера на Владимир Путин, любовта му към народа и държавата, смятам, че ако народът му каже, той ще остане. Ние ще се молим той да остане не само още един мандат, а за 10-20 години“.

„Дължа живота си на Путин. Ако забравя това, значи не съм мъж. Когато ми беше страшно трудно, той ми помогна. Това е за мен най-святият човек, където и да е, какъвто и да е – механик,  комбайнер...“

 

За себе си:

 

„Аз – това е Русия, Русия – това съм аз“.

„Никога не съм искал да стана президент. Мечтаех да стана национален герой“.

„Култ към личността? Той може да бъде и в добрия смисъл на думата. Днес ако някъде има снимки, не означава култ към личността. Това означава правилна политика. Ако бяха изгорили портретите, бяха ги скъсали, това би било лошо. Вижте, дори в гората ако поставят портрет на Путин или Кадиров, никой няма да ги докосне“.

„Възнамерявам да помоля президента да ме освободи от тази длъжност, за да отида в Донбас, да защитавам интересите именно на тези граждани, които днес воюват там“.

„Цял живот съм ходил с автомат. Мечтая си свободно да ходя по улиците, като обикновен човек, да отива в клуб или в ресторант без охрана, да седна на масата с приятели и да не се чудя какво ще стане утре... Винаги съм искал спокоен живот и винаги съм мечтал да помагам на хората. Не съм военен по дух. Когато разрязваха кокошката, не можех да гледам. През детството си муха не съм убивал“.

За Русия:

 

„С цялата си отговорност заявявам, че този, които само си помисли да заплаши Русия и да говори от името на президента на нашата страна Владимир Путин, ще бъде унищожен там, където той е направил това“.

„За организирането на отдих не ни трябва никаква Европа. Имаме си прекрасни природни, климатични условия, които са много по-добри от европейските. Просто всички трябва да се изправят пред Отечеството си, да повярват в своята Родина!“.

 

„Нас много ни обвиняват, че чеченците са проблем на Русия. Ние казваме и доказваме, че играем за Русия. Ако трябва да воюваме, да умираме за Русия, ние сме готови. Много хора не познават жителите на Кавказ и казват, че Русия храни Кавказ. Но ние също плащаме данъци и живеем по законите на Руската федерация. Ние влязохме в политиката като войни, а войните са най-добрите, те дават живота си, за да защитят държавата“.

„Нашият президент показа на света, че Русия е силна държава, която на никого няма да позволи да налага волята си на някого и защитава правата на руснаците! Винаги сме подкрепяли тази позиция на Путин! Мога уверено да кажа, че чеченският народ и в бъдеще ще подкрепя руския президент при решаването на такива съдбоносни въпроси! От цялото си сърце, от името на чеченския народ поздравявам Владимир Путин, целия руски народ с връщането на  града на нашата слава – Севастопол – и полуострова Крим в Русия!“

 

За социалните мрежи и гаджетата:

 

„Цяла Русия „стои“ в американските социални мрежи, допринасяйки за растежа на стойността им. Нашия vkontakte.ru не е по-лош. Хайде постепенно да се прехвърлим там! Патриотизмът, любовта към Отечеството трябва да се доказват! Думите не са достатъчни!“

„Жена ми и децата ми не стоят в социалните мрежи, те нямат отделни профили. Ние ще работим с младежта, за да използва правилно социалните мрежи. Не е нуждо да живееш на показ. Социалните мрежи – това е болест по-лоша от наркотоците. Но ние не призоваваме за пълно отказване от социалните мрежи. Искаме правилно да се използват. Искам само най-доброто за чеченския народ, а лошото да се изкорени“.

 

„Започвам да използвам YotaPhone! Гордея се с нашите разработчици! Съветвам ви да не купуване iPhone, а да подкрепите държавния производител, особено когато става въпрос за по-добра стока. Америка нарича Русия враг, а нашите граждани купуват десетки милиони iPhone, финансирайки по този начин САШ“.

 

Източник: Лента, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна