IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:05 | 16 март 2015
Обновен: 13:38 | 24 април 2024

Путин се появи с гръм и трясък

Върховният главнокомандващ вдигна тази сутрин по внезапна тревога крупни войскови съединения

По материала работи: Лиляна Трънкова
Путин се появи с гръм и трясък

Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин заповяда тази сутрин да бъдат приведени в пълна бойна готовност Северният флот и отделни съединения на Въздушнодесантните войски и Западният военен окръг в рамките на внезапна проверка. Това обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС, в Националния център за управление на отбраната на Русия.В започната днес от 08.00 часа московско време проверка на бойната готовност участват 40 хиляди военни, 3360 единици военна
техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви още, че нови заплахи пред сигурността на Русия принуждават страната да повиши боеспособността на армията, предаде РИА Новости. „Нови предизвикателства и заплахи пред военната сигурност изискват въоръжените сили да засилят военния си капацитет“, е казал Шойгу.

Владимир Путин, който не се беше появявал публично от десетина дни след, което предизвика спекулации за местоположението и здравето му, за по-късно днес има планирана среща с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев в Санкт Петербург. Кремъл потвърди, че срещата ще се състои по план.

Според телевизия "Дождь", последните няколко дни Путин вероятно е прекарал в резиденцията си край езерото Валдай в Новгородска област и именно от там държавният глава щял да замине за Петербург където на 16 март трябва да се състои негова среща с киргизския му колега Алмазбек Атамбаев.

В навечерието на годишнината от референдума в Крим за присъединяване към Русия Владимир Путин е гледал снощи филма “Крим. Пътят към родината” по телевизия “Россия-1”. Това пък заяви вчера прессекретарят му Дмитрий Песков, като за пореден път отказа коментар за здравословното състояние на държавния глава.

62-годишният Путин последно бе видян на 5 март на пресконференция с италианския премиер Матео Ренци.

Миналата седмица той отмени серия от планирани събития, включително посещение в Казахстан и планираното подписване на договор за съюз с Южна Осетия.

Коментари

Новини Варна