IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
20:13 | 16 март 2015
Обновен: 18:18 | 24 април 2024

Американски магнат е арестуван за серия от убийства

Робърт Дъст има състояние от $100 млн.

По материала работи: Борис Проданов
Американски магнат е арестуван за серия от убийства

Американски магнат е арестуван в Ню Орлиънс, в щата Луизиана, заради серия от неразкрити убийства, за които се издаде в документален филм.


Робърт Дъст е заподозрян в серия от убийства, останали неразкрити години наред, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.


Дъст, който има състояние от 100 милиона долара и е член на предприемаческия клан Дъст, е арестуван в хотел Мариот в Ню Орлиънс. Той се е яви пред съдия и се е съгласил да бъде прехвърлен в съдебен окръг Лос Анджелис, откъдето е издадена заповедта му за арест.


Арестът на магната стана броени часове преди излъчването на последен епизод от документален сериал на Ейч Би О, посветен на неговия живот и озаглавен "Животът и смъртните случаи в живота на Робърт Дъст".


В последния епизод на филма 71-годишният Дъст си казва тихо, докато отива към тоалетната: "По дяволите какво направих? Убих ги всичките, разбира се".


Дъст мислил, че микрофоните, които го следят заради сериала непрестанно, са изключени в този момент, но се оказва, че не е така.
Засега властите не потвърждават, че той е бил арестуван именно заради репликата му във филма.


По този начин аферата Дъст придобива неочаквано развитие. Тя е широко следена от американското общество вече години наред.


През 2000 г. Сюзан Берман, приятелка и говорителка на Дъст е намерена простреляна в куршум в главата в Лос Анджелис. Дъст е заподозрян, но няма категорични доказателства за вината му.


Дъст е заподозрян и, че е свързан с други две убийства - това на съпругата си Катлийн Дъст, която от 1982 г. е водена за изчезнала и на свой възрастен съсед от щата Тексас, намерен разчленен през декември 2001 г.


През 2003 г. Дъст беше обвинен в убийството на съседа си от Тексас, но в края на процеса той беше оневинен, след като адвокатът му пледира, че е действал при самозащита и че има синдром на Аспергер.


Робърт е син на магната в бизнеса с недвижими имоти Сиймур Дъст. От малък той се е сблъсквал с трагедии. На 7 години вижда как майка му се хвърля от покрива на жилищна сграда.

Коментари

Новини Варна