IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:03 | 19 март 2015
Обновен: 17:42 | 24 април 2024

Руски кораби търсиха подводници в Черно море

Стратегическата военна тренировка съвпадна с натовското учение

По материала работи: Златина Добрева
Руски кораби търсиха подводници в Черно море

Руски военни кораби търсиха в Черно море подводници на условен противник. Това стана в рамките на командно-щабни учения с участието на Черноморския флот на Руската федерация, предаде ТАСС, като се позова на изявление на Министерството на отбраната.
"Във взаимодействие с морската авиация ескадреният миноносец "Питливий" и малките противоподводни кораби "Суздалец" и "Александровец" проведоха търсене на подводници на условен противник в зададени райони в Черно море", се казва в комюникето. Четири кораба миночистачи освен това отработват поставяне и изваждане на мини в условно миноопасен район.
В стратегическата тренировка са участвали общо 10 кораба и 10 самолета и хеликоптера от морската авиация на руските въоръжени сили, пише днес.бг, позовавайки се на БТА.
Към този момент в Черно море се намират шест военни кораба на НАТО, сред които американският ракетен крайцер "Виксбърг". В началото на месеца бе съобщено, че те ще проведат учения с флотовете на Румъния, България и Турция, припомня ТАСС.
Според източник от щаба на руския Черноморски флот натовските кораби "не провеждат в момента реални учения", а пребиваването им в Черно море "има чисто демонстративен характер".

Коментари

Новини Варна