IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:50 | 25 април 2020
Обновен: 09:43 | 4 май 2024

Еквадорка се събуди в болницата седмици, след като я обявили за починала

Близките междувременно получили тяло и го кремирали

По материала работи: Ставри Таргов
Еквадорка се събуди в болницата седмици, след като я обявили за починала

Еквадорка, изпаднала в безсъзнание преди три седмици, се свести в болница в Гуаякил, където беше приета по време на коронавирусната епидемия и объркване на самоличността й, предаде Франс прес, като цитира информация от семейството й.

 

74-годишната Алба Марури била обявена за починала на 27 март, след като била приета в болница с треска и дихателни затруднения.
Близките й получили тяло седмица по-късно и го изгорили, без да го идентифицират.

 

Всъщност Марури останала в безсъзнание в продължение на три седмици, но поради хаоса, предизвикан от коронавируса, болницата объркала имената и я обявила за починала, обясни нейният племенник Хуан Карлос Рамирес. След като се събудила обаче, възрастната жена дала на медиците името си и телефонния номер на сестра си Аура.

 

"Все още не знаем чий е прахът, която се намира вкъщи", отбеляза Хуан Карлос Рамирес. Той добави, че Алба Марури се чувства добре, но семейството й ще поиска от болницата обезщетение за разходите по кремацията и "за страданията, предизвикани от предполагаемата й смърт".

 

Гуаякил е икономическата столица на Еквадор и най-населеният град в страната, както и най-голямото огнище на COVID-19 в страната.

 

Отбелязани са над 22 000 случая на заразяване и най-малко 576 смъртни случая. Правителството обаче допуска, че други 1060 смъртни случая също може да се дължат на новия коронавирус, въпреки че не са били направени тестове, съобщава БТА.
 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна