IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
09:24 | 17 юли 2020
Обновен: 07:49 | 19 май 2024

Родители поискаха смяна на пола на детето си

Случаят е от град Равена, Италия

По материала работи: Ставри Таргов
Родители поискаха смяна на пола на детето си

Семейство италианци от град Равена поискаха от местния трибунал тринайсет годишният им син да получи женско име и да бъде опериран за смяна на пола. Молбата е била приета от съдийката Алегра Антонели, която пък поискала одобрение от прокурорката Кристина Д’Аниело и го получила.

 

Това на практика означава, че тийнейджърът може да получи веднага нежно име, но съответсващите на него атрибути ще му бъдат присадени, чак когато навърши 18 години, тоест когато стане пълнолетен.

 

Майката на момчето – Чинция, разказа на репортери, че то започнало да се прави на момиче още на 3 – 4 години, но тогава никой не му обърнал внимание, тъй като тя и съпругът й били взели поведението му за детски каприз. Женствеността на сина й обаче започнала малко да я тревожи, когато той навършил 12 години - опитвала се да отвори приказка за неговите сексуални нагласи и проблеми, но винаги била успокоявана с думите, че нищо му няма.

 

Един ден обаче разбрала, че той бил споделил половата си ориентация с баща си, а не с нея и отначало останала малко разочарована. Но когато противно на очакванията й, родителят заявил твърдо, че ще подкрепи сина си в намерението му да изживее живота си в пола, се зарадвала неимоверно.

 

После двамата заедно се посъветвали с адвокат какво да направят, за да бъде щастлив синът им, след което почукали на вратата на канцеларията на съдийката Антонели.

 

Но изглежда, че момчето било доста подмогнато в смяната на името и пола си от предаването „Хиените“ по национален тв-канал на фамилията Берлускони. Един от водещите отишъл чак до Равена – градът, където спи вечния си сън Данте Алегиери, срещнал се с тийнейджъра и той му разказал за тежненията си.

 

Както и за тормоза, на който го подлагали съучениците му, поступвайки го от време на време и наричайки го постоянно „фрочо“, тоест, гей. Та за да не се случва повече това, момчето било пожелало да си е момиче в пълния смисъл на думата и даже да накара някой от мъчителите му да се влюби в него.

 

„Хиената“ на гости в Равена обещала пълно съдействие на тийнейджъра с нарочен репортаж, а след това примерът й бил последван от съдийка, прокурорка и т.н., съобщава Монитор.

Коментари

Новини Варна