IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:21 | 30 август 2020
Обновен: 05:35 | 28 март 2024

Аресуваха Исус за детска порнография в Ирландия

20-годишният българин е задържан в град Арма

По материала работи: Слав Велев
Аресуваха Исус за детска порнография в Ирландия

Българин, за когото прокуратурата в Ирландия твърди, че е от ромски произход, беше арестуван по обвинение, че е разпространявал детска порнография, пише bg-voice, предаде "Стандарт".

 

20-годишният Исус Чанков е задържан в град Арма, а в телефона му са намерени 450 голи снимки на малки деца. Той обаче твърди, че не е искал. Хора от арабски произход го принудили да ги получава и разпространява, иначе „щели да го убият“.

 

Разследващите обаче установили, че той ползвал няколко предплатени симкарти, от които си препредавал интернет на няколко различни устройства, за да не го проследят.

 

„Изпратиха ми ги, аз не съм искал да ги получавам. После ми казаха да ги разпространявам“, обяснил Исус пред разследващите. Те обаче не се трогнали. Още повече, че той набързо наел жилище, за което дал не малко пари, за да може да иска домашен арест, а не постоянен.

 

„Щом е безработен, а има пари, значи е получавал някакви дивиденти от разпространението. Това означава, че ако бъде освободен, то той ще се върне в България и екстрадицията му, за понасяне на отговорност в Ирландия“, твърди наблюдаващият съдия в Арма, който е ангажиран с делото на Исус.

 

 

Коментари

Новини Варна