IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:47 | 3 април 2015
Обновен: 11:12 | 25 април 2024

Белгийски политик се самоуби преди дело за изнасилване

Стив Ставерт е оставил предсмъртно писмо

По материала работи: Златина Добрева
Белгийски политик се самоуби преди дело за изнасилване

Белгийският политик Стив Ставерт (60 г.) бе намерен мъртъв снощи в района на Лиеж, съобщиха местните медии, като се позоваха на прокуратурата.
Дрехи и велосипедът на Ставерт бяха открити вчера сутринта край канал в община Хаселт, на която приживе той бе кмет, посочва днес.бг, цитирайки БТА.
Политикът бе представител на Социалистическата партия – различна - една от големите фламандски политически организации.
Медиите поясняват, че е открито предсмъртно писмо, в което политикът се противопоставя на публичното оповестяване на разследването срещу него за изнасилване.
Допълва се, че разследването е било свързано с жалба на жена, която твърди, че е била изнасилена от Ставерт през 2009 г., след като заедно участвали в телевизионно предаване. Обвиняемият не отрекъл, че са имали контакт, но настоявал, че това се е случило доброволно.
Жената, която се обявява за пострадала, била навремето говорител на дружество, но напуснала работа и била тежко травматизирана. Тя подала жалбата четири години след датата на предполагаемото престъпление.
В досъдебното производство Ставерт бил разпитан многократно. Наскоро делото било внесено в наказателен съд, чието първо заседание предстояло през юни. Уточнява се, че братът на самоубилия се политик също е посегнал на живота си преди време.

Коментари

Новини Варна