IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:16 | 3 април 2015
Обновен: 11:06 | 25 април 2024

Следователи: Лубиц умишлено е разбил самолета

Данните от втората черна кутия го потвърждават

По материала работи: Златина Добрева
Следователи: Лубиц умишлено е разбил самолета

Анализът на данните от втората черна кутия на самолета на "Джърмануингс", катастрофирал във Френските Алпи, потвърждават, че вторият пилот умишлено е разбил самолета, казаха следователите, цитирани от Франс прес.
При първото разчитане на данните вчера е станало ясно, че вторият пилот Андреас Лубиц е използвал автопилота, за да насочи самолета към снижаване с височина от около 30 метра. След това няколко пъти е променял настройките на автопилота, за да увеличи скоростта на самолета при снижаване, съобщи френското Бюро за разследвания и анализи.
Втората черна кутия, която беше открита вчера, съдържа 500 параметъра, между които данни за височината, скоростта и режима на двигателите.
Първата беше намерен в деня на самата катастрофа и анализът на данните от нея позволиха на разследващите да установят, че в момента на катастрофата първият пилот е бил извън пилотската кабина, вторият пилот се е заключил вътре и както изглежда умишлено е разбил самолета.
Основната версия за разбиването на самолета е, че вторият пилот Андреас Лубиц е заключил капитана на "Еърбъс" А320 извън кабината и преднамерено е разбил полет 9525 във френския планински склон на 24 март по време на курс от Барселона за Дюселдорф. Всички 150 души на борда загинаха./БТА

Коментари

Новини Варна