IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:10 | 3 април 2015
Обновен: 11:11 | 25 април 2024

Рейтингът на Путин с нов рекорд

Президентът получава доверието на 76% от руснаците

По материала работи: Златина Добрева
Рейтингът на Путин с нов рекорд

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин достигна нови максимални стойности от 2008 г. - 76%, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на оповестени днес резултати от допитване, извършено от Фонд "Обществено мнение" (ФОМ).
По данни на социологическата агенция на 29 март за Путин са били готови да гласуват 76 на сто от анкетираните. Седмица по-рано те са били 75 на сто.
Социолози казват, че електоралният рейтинг на Путин е на историческия си максимум от 2008 г., когато за него са били готови да гласуват 60 на сто от руснаците, отбелязва ТАСС.
Другите руски политици сериозно изостават от президента. Изследването на ФОМ показва, че ако изборите бяха миналата неделя, за лидера на Либерално-демократическа партия Владимир Жириновски биха гласували 4 на сто, а за лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов - 3 на сто.
Един процент биха гласували за бизнесмена Михаил Прохоров, също толкова биха избрали друг политик или биха решили да пуснат невалидна бюлетина. Осем процента казват, че не биха гласували, а 6 на сто - че биха се затруднили да направят избор.
Според заместник-председателя на Думата и секретар на съвета на управляващата партия "Единна Русия" Сергей Неверов данните от анкетата показват, че руското общество е много сплотено около лидера на страната. По думите му руснаците разбират, че сега е важно "да се противопоставят на външния натиск, да се съсредоточат върху развитието на страната, без да обръщат внимание на тези, които не желаят да признаят Русия за свой силен и равноправен партньор", пишат БТА и днес.бг.

Коментари

Новини Варна