IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:17 | 3 април 2015
Обновен: 11:32 | 25 април 2024

Пиратската партия прави мълчалив танц в Щутгарт

Протест бе срещу забраната на танците под съпровод на силна музика по време на държавните празници

По материала работи: Деян Михайлов
Пиратската партия прави мълчалив танц в Щутгарт

Група от 25 членове на Германската пиратска партия организира мълчалив танц в центъра на Щутгарт, за да протестира срещу забраната на танците на публични места по Великден от властите в провинция Баден-Вюртемберг, съобщава агенция ДПА.

Под лозунга "Да танцуваме срещу забраната" участниците се впуснаха в мълчаливи ритмични движения, в знак на протест срещу забраната на танците под съпровод на силна музика по време на държавните празници.

Видяха се и плакати "Освободете танца" и "Ще танцуваме там, където си искаме!". Участниците в проявата няма да бъдат глобени, защото протестът им беше мълчалив. За да координират танцовите си стъпки те носеха стереослушалки.

Според действащата забрана за Великден в провинция Баден Вюртемберг не се разрешават никакви прояви на публични места, излизащи извън консумирането на храни и напитки в обществените заведения и ресторантите. При тях е разрешена тиха фоновата музика, но не и танците.

В този период са забранени и спортните мероприятия. Според християнските традиции на Разпети петък хората трябва да се отдадат на размисъл и на молитви, припомня агенцията.

Коментари

Новини Варна