IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:26 | 4 април 2015
Обновен: 11:31 | 25 април 2024

Разпръскват тълпите в Индия с дронове

Безпилотните самолети вече са използвани успешно за наблюдение на сборища

По материала работи: Златина Добрева
Разпръскват тълпите в Индия с дронове

Безпилотните самолети - дронове, скоро ще бъдат използвани в Индия в спецоперации като разпръскване на тълпи, съобщава "Таймс ъв Индия".
Тези малки безпилотни машини вече са използвани в редица неспокойни райони на Утар Прадеш за наблюдение от въздуха, но за първи път високотехнологичните дронове ще бъдат използвани за контрол на излизащи от контрол тълпи.
"Поръчахме пет дрона с високо качество, които да могат да издигат във въздуха до два килограма. Те могат да бъдат използвани за разпръскване на лютив прах над неспокойна тълпа в случай, че това се наложи, казва пред "Прес тръст ъв Индия" старшият суперинтендант на полицията Яшасви Ядав.
Премиерата на използване на дронове в град Лукнов е била миналата година за наблюдение на сборища от хора по време на големи празници. "Използвахме дронове и те доказаха ефективността си. Поради това решихме да си поръчаме такива машини, а не да ги взимаме под наем", допълва Ядав, цитиран от БГНЕС.

Коментари

Новини Варна