IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:28 | 5 април 2015
Обновен: 15:57 | 25 април 2024

Европейските регулатори разследват Apple

На прицел е все още необявена официално стрийминг услуга

По материала работи: Юлиян Атанасов
Европейските регулатори разследват Apple


Не е лесно да носиш короната на лидер в ИТ индустрията. Очакванията към Apple са завишени, конкурентите искат да детронират компанията от Купертино, а регулаторите я преследват и по най-малкия повод. Стрийминг услуга на Apple, която дори още не е представена официално, вече е полезрението на европейските регулатори и може да създаде сериозни неприятности на американската компания, съобщи BGR.com.
В частност, регулаторите разследват преговорите на Apple със звукозаписни компании с цел предоставяне на музикално съдържание за бъдеща услуга на ИТ компанията.
Apple възнамерява да конкурира Spotify и Rdio с по-ниска месечна такса, но все още не е успяла да постигне споразумение със звукозаписните студия. Европейската комисия обаче е обезпокоена дали Apple няма да използва своето влияние, за да убеди звукозаписните компании да се откажат от условно-безплатните услуги. Spotify предлага подобна услуга, в рамките на която потребителят получава безплатно съдържание, но е принуден да гледа реклама.
Ако звукозаписните компании откажат да сътрудничат на доставчиците на условно-безплатни услуги, то Apple ще заеме по-изгодна позиция. Очаква се ИТ гигантът да представи новата си стрийминг услуга на световния форум за разработчици WWDC по-късно тази година, пише technews.bg.
 

Коментари

Новини Варна