IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
09:40 | 14 ноември 2020
Обновен: 16:37 | 28 април 2024

Спипаха български ТИР с нелегални имигранти

Камионът е хванат източно от Неапол

По материала работи: Слав Велев
Спипаха български ТИР с нелегални имигранти

Патрул на италианската пътна полиция сгащи вчера по обяд край намиращия се източно от Неапол град Беневенто нашенски хладилен ТИР, натъпкан до горе с нелегални имиганти. Става дума за десетениа души – мъже, жени и деца, които били стоварени от големия камион премръзнали и едва ли не полуживи. Според силите на реда най-вероятно „живата пратка“ на шофьора - нашенец е била предназначена за Германия, за където той пътувал поне според пътните му документи, предаде "Монитор".

 

Ако се вярва на медиите в Неапол, българският трафикант на мигранти е бил изловен при рутинна проверка на документите му на паркинг край Беневенто. Полицаите се засуетили около фургона на ТИР-а и чули подозрителни шумове в него. Съответно те Накарали шофьора да отвори хладилната камера, той отказал под предлог, че стоката му ще се скапе и ченгетата разбили заключалката. После извадили отвътре измръзналите „пасажери“ – най-вероятно сирийци, след което закопчали нашенеца. Според отразената от неаполитанското пишещо братство негова „изповед“, той бил тръгнал празен от България за Гърция. После в южната ни съседка шофьорът натоварил кисело мляко за Германия, а преди да вземе ферибота за Бриндизи – качил в ТИР-а и „малко мигранти“.

 

Според прависти нашенецът ще бъде съден за противозаконен трафик на хора, а камионът му ще бъде секвистиран в полза на италианската държава. Медиите припомнят, че това е третият случай от началото на септември на изловен в Южна Италия български ТИР с нелегални имигранти за Западна Европа.

Коментари

Новини Варна