IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:59 | 29 ноември 2020
Обновен: 14:21 | 18 април 2024

В Испания започна разпродажба на хотели в култови дестинации

Причината - ограниченията заради коронавируса

По материала работи: Ставри Таргов
В Испания започна разпродажба на хотели в култови дестинации

През октомври броят на хотелите в Испания, които са обявени за продажба, се е увеличил с почти една пета в сравнение с март или началото на пандемията от коронавируса. Повечето от сградите са в известни туристически дестинации, съобщи порталът за недвижими имоти "Идеалиста".

На Балеарските острови са продадени 84% повече хотели през октомври отколкото през март, и 45% повече в Андалусия. В края на октомври са пуснати за продажба общо 557 хотела, една пета от които са в Каталуния, съобщава порталът.

Близо една трета от хотелите в Испания са затворени през октомври, според Централното статистическо бюро. Хотелските резервации са били с 83% по-ниски от октомври миналата година, според официалните данни, публикувани тази седмица от статистическото бюро.

Испанската икономика е силно зависима от туризма, сериозно засегнат от ограничителните мерки, въведени с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса, съобщава БНТ, като се позовава на БГНЕС.

Коментари

Новини Варна