IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:40 | 13 декември 2020
Обновен: 09:39 | 25 април 2024

Заев: Имаме силна подкрепа за решаване на въпроса с България

Макдеонският премиер и коалиционният му партньор, лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети отчетоха сто дни от мандата на правителството

По материала работи: Слав Велев
Заев: Имаме силна подкрепа за решаване на въпроса с България

"Получихме силна подкрепа от правителствената коалиция за извършване на реформите и на очертаните в програмата на правителството цели от интерес за всички граждани, както и за продължаване на усилията за търсене на решение за въпроса с България", съобщи днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от македонските медии и БТА.

"Завършването на стоте дни от мандата и краят на годината бяха повод да се срещнем с всички партии от правителствената коалиция и парламентарното мнозинство и да разговаряме за всичко, което постигнахме, както и за бъдещите стъпки и планове за догодина.

Обща е оценката, че правителството остава посветено на продължаване на реформите и постигане на европейските стандарти у нас, които осигуряват развитие на съдебната система, растеж и развитие на икономиката и по-висок жизнен стандарт.

Още веднъж изразявам благодарност на партньорите в правителството от всички етнически общности, които дадоха силна подкрепа за продължаване на усилията за намиране на решения по отношение на ветото от Република България", каза Заев.

Правителството е сериозно посветено на правовата държава, на икономиката и на справянето с пандемията, заявиха премиерът Зоран Заев и коалиционният му партньор, лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети на днешната си среща по повод сто дни от мандата на правителството.

Ахмети на свой ред каза, че главните точки на разговора със Заев са били икономиката, справянето с Covid-19, добросъседските отношения и усилието да се свика първата междуправителствена конференция на Република Северна Македония за начало на преговори с ЕС.

"Усилията на нашата коалиция трябва да продължат и да останат в същата посока, подкрепяна от гражданите и от международната общност", добави Ахмети.

 

Коментари

Новини Варна