IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
16:44 | 14 декември 2020
Обновен: 16:18 | 25 април 2024

Google услугите Gmail, YouTube и Google Drive се сринаха за кратко

После се възстановиха

По материала работи: Ставри Таргов
Google услугите Gmail, YouTube и Google Drive се сринаха за кратко

В понеделник технологичният гигант Google изпита сериозни проблеми, свързани с прекъсвания по целия свят, включително в Европа, което доведе до временно блокиране на някои важни услуги като приложенията YouTube, Gmail и Google Drive, съобщава бизнес телевизията CNBC

Данни на сайта DownDetector (downdetector.com) показват, че пощата на Google - Gmail и Youtube не са били достъпни за някои потребители на интернет в понеделник.

Освен това има съобщения за проблеми с търсачката на Google, както и с услугите YouTube Music, Google Drive, Google Classroom, Google Play, Google Home, Google Maps и др.

Повечето от съобщенията за недостъпност от страна на потребителите идват от Европа и Индия, но са засечени подобни прекъсвания и в Австралия, Япония и САЩ. Услугите вече са възстановени за някои потребители.

Редица хора в социалните медии съобщиха за проблеми с платформите Gmail, YouTube и Google Drive, които са показвали съобщения за грешки без допълнително обяснение.

Според Down Detector, сайт, който обобщава съобщения за прекъсвания на онлайн услугите, проблемите с платформите са се увеличили около 13:30 ч. българско време.

Малко по-късно Google потвърди за такива прекъсвания. YouTube също потвърди, че много от потребителите му имат проблеми с достъпа до платформата.
"Нашият екип е наясно и разглежда проблема", написа екипът на Youtube в туитър акаунта на компанията. "Ще ви информираме веднага щом имаме още новини.“

"Услугите вече са възстановени за някои потребители и очакваме решение за всички потребители в близко бъдеще“, съобщи Google в понеделник сутринта американско време. "Моля, обърнете внимание, че тази времева рамка е приблизителна и може да се промени".

Трябва да се има предвид, че някои от най-големите компании в САЩ разчитат на услугите на Google, включително Uber, Netflix и Twitter.

Според агенция Ройтерс в понеделник следобед всички услуги на компанията-майка на Google - Alphabet Inc не са били достижими за хиляди потребители по целия свят.

Собственият уебсайт на Google, който регистрира прекъсвания, показа, че всички услуги на компанията са имали прекъсвания около 14:00 ч. българско време.

Компанията разполага с едни от най-широко използваните услуги в света. YouTube отчита над 2 милиарда влезли потребители всеки месец, като хората гледат над милиард часа видео на тази платформа на Google.

Междувременно в туитър акаунта на YouTube беше написано: "Ние отново работим!".

Според уебсайта за наблюдение на прекъсванията DownDetector, повече от 12 000 потребители на YouTube са били засегнати в различни части на света, включително САЩ, Великобритания и Индия.

Прекъсванията в избрани приложения на Google не са необичайни, но сривът в понеделник засегна всички популярни услуги на технологичния гигант, включително Google Hangouts, Google Chats и Google Meet, продукти, които хората използват нашироко по време на пандемията от Covid-19.

Уебсайтът на Google, който регистрира прекъсвания, обяви, че услугите, които са били засегнати в продължение на почти час, вече трябва да са били възстановени за повечето потребители, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна