IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:30 | 24 декември 2020
Обновен: 16:50 | 22 март 2024

Блокиран български шофьор на Дувър: Возя 8 души, деца, а сме без храна, вода

Стигна се до сблъсъци между шофьори и полиция

По материала работи: Слав Велев
Блокиран български шофьор  на Дувър: Возя 8 души, деца, а сме без храна, вода

На фона на стъпката към възстановяването на полетите от Великобритания към България, вече четвърти ден продължава драмата с блокираните ни сънародници в пристанищния град Дувър, предаде Bulgaria ON AIR.

 

Френските власти позволиха преминаването от Острова на тяхна територия, но само при отрицателен PCR или антигенен тест. За бедственото положение - разказ от първо лице.


Неизвестност, хаос и безсънни нощи - така българите описват тежката обстановка в района на английския пристанищен град Дувър. В транспортния капан се намира и Славчо Костадинов - шофьор на бус, който пътува с още 8 сънародници, включително две деца. 

 

"Тук сме вече трети ден - без храна, без вода, без тоалетни. Няма връщане назад. Как да се върнем и да си направим PCR тест?", попита Славчо Костадинов.

 

Той разказва, че дори и след отварянето на границата с Франция, километричната опашка не помръдва. Надеждите им да се приберат за празниците намаляват и заради липсата на пункт, където да си направят тест за коронавирус, необходим за преминаването на френска територия.


Британските власти обявиха, че са изпратили военни на място, които да помагат на медицинските работници за извършването на тестовете. Те обаче трябва да се справят с повече от 5000 товарни камиона, сред които стотици български превозвачи. 

 

Дългото чакане покачи градусите на напрежение и се стигна до сблъсъци между шофьори и полиция.

 

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Коментари

Новини Варна