IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:15 | 24 декември 2020
Обновен: 01:19 | 18 април 2024

Австрия открива ски сезона си днес

В страната е наложен пълен локдаун от 26 декември до 18 януари

По материала работи: Слав Велев
Австрия открива ски сезона си днес

В Австрия днес се открива ски сезонът. В някои провинции стартът ще бъде даден ден или два по-късно. Властите наложиха много ограничения и мерки за безопасност, които трябва да се спазват в курортите. Масовото ваксиниране в Австрия срещу Ковид-19 ще започне на 27 декември, съобщи БНТ.Пистите са подготвени и очакват ски ентусиастите, но съобразено с пандемичната обстановка. Пълен локдаун е наложен в страната от 26 декември до 18 януари, но ски ще могат да се карат.

 

Маските са задължителни във всички закрити лифтове, а служители по сигурността ще бдят за това дали са поставени правилно и дали изобщо се носят в кабинките.В заведенията няма да има храна, дори за консумация навън. Хотелите са затворени. Това означава, че скиорите трябва да имат предвид липсата на възможност за пренощуване близо до ски зоните. В Долна Австрия картите за ски се продават само онлайн, а потвърждението на резервациите онлайн е задължително. За празниците в страната е забранено събиране на повече от 10 възрастни от 10 домакинства. Заведенията за хранене остават затворени.

 

Коментари

Новини Варна