IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:45 | 26 декември 2020
Обновен: 03:36 | 18 май 2024

От 28 декември Турция ще иска отрицателен тест от всички пристигащи

Изискването ще важи до март

По материала работи: Ставри Таргов
От 28 декември Турция ще иска отрицателен тест от всички пристигащи

От понеделник - 28 декември, всички пасажери на полети, пристигащи в Турция, ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа.

Пътниците, които не представят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди тяхното пристигане, няма да бъдат допускани да се качват на полети за Турция, заяви още Коджа. Изискването ще важи до март, съобщава БНР.

Предвижда се от сряда отрицателен PCR тест да се изисква и на всички сухопътни и морски пътувания.

Турският здравен министър съобщи още, че пътниците, идващи с полети от Великобритания, Дания и Южна Африка, ще бъдат поставяни под карантина при пристигане в Турция.

В страната от 31 декември до 4 януари ще бъде в сила общонационалната карантина, по време на която няма да допуснат организиране на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили.

„Нашите сили за сигурност предприемат необходимите предпазни мерки. За нас животът на хората е по-важен от всичко останало“, категоричен беше турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от ТАСС.

Коментари

Новини Варна