IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:30 | 26 декември 2020
Обновен: 13:25 | 25 април 2024

Подозират тероризъм за взрива в Нешвил

Няколко души са ранени

По материала работи: Ставри Таргов
Подозират тероризъм за взрива в Нешвил

ФБР и полицията разследват предполагаем терористичен акт в центъра на Нешвил. Това е една от версиите на разследването след големия взрив, който разтърси града.

Властите обявиха, че той е предизвикан умишлено. Няколко души са ранени.

Неизвестен е взривил каравана на централна улица в Нешвил. Експлозията била толкова мощна, че части от караваната са намерени на покривите на околните сгради. Охранителна камера е заснела момента на взрива.

„Полицията и ФБР провеждат голямо разследване. Смятаме, че това е умишлен акт”, заяви говорителят на полицията Дон Арън.

Била е взривена бяла каравана. Заснета е малко преди експлозията от охранителни камери. Оказва се, че преди да избухне, от превозното средство се чувало предупреждение.

„Съобщението казвало, че ще избухне бомба след 15 минути. Полицаи чули това и решили да евакуират околните сгради. Малко след това караваната избухнала”, обясни Джон Дрейк, командир на полицията в Нешвил.

Пострадали са трима души. Двама от тях са от полицаите, които опразвали района. Нито един от ранените не е със сериозни травми.

„Използваме кучета за търсене на експлозиви. Искаме да сме сигурни, че няма втора бомба”, обясни Дон Арън.

По-късно през деня беше съобщено, че са намерени останки, които може да са от човешко тяло. Екипите ги изследват, но засега не могат да кажат дали шофьорът на караваната е бил вътре по време на взрива. Разчита се и на показанията на очевидци.

„Моля ви, кажете ни какво знаете. Имаме нужда от вашата информация и сътрудничество. Обадете се на специалния номер за връзка с ФБР. Много ще сме благодарни за помощта”, призова агентът от ФБР Мат Фостър.

Кметът на Нашвил обяви полицейски час за района около експлозията, който ще е в сила през уикенда, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна