IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:00 | 27 декември 2020
Обновен: 18:13 | 28 април 2024

И в Канада откриха новата мутация на коронавируса

Заразените са двама, които не са пътували никъде

По материала работи: Ставри Таргов
И в Канада откриха новата мутация на коронавируса

В канадската провинция Онтарио са идентифицирани заразени с новата форма на коронавирусна инфекция, която по-рано беше открита във Великобритания, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление регионалното правителство.

Заразените са двойка, която живее в района на Дърам в Онтарио, на изток от Торонто. В момента е известно, че напоследък тези хора не са пътували. Сега те са подложени на самоизолация.

На 14 декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок обяви, че в страната е идентифициран нов щам на коронавирус, който може да бъде свързан с бързото разпространение на COVID - 19 в югоизточната част на Англия.

Според него предварителният анализ показва, че този тип вирус се разпространява по-бързо от известните щамове. На пресконференция на 19 декември британският премиер Борис Джонсън обяви, че според предварителните данни новият щам на коронавируса може да бъде със 70% по-заразен.

Според него обаче британските експерти все още не са намерили доказателства, че леталността на мутиралия вирус може да бъде по-висока. В момента много страни по света са прекратили въздушните връзки с Великобритания, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна