IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
08:40 | 28 декември 2020
Обновен: 20:55 | 24 април 2024

Мюсюлмани под стрес: Имало свински желатин във ваксините срещу К-19

Toй се използва като стабилизатор и осигурява антидота за времето на транспортиране и складирането

По материала работи: Слав Велев
Мюсюлмани под стрес: Имало свински желатин във ваксините срещу К-19

Ислямското вероизповедание на Босна и Херцеговина препоръча на мюсюлманите да не използват ваксините против коронавирус, които съдържат съставки от свински произход, съобщава македонският сайт Нетпрес, предаде "24 часа".

 

Свинският желатин се използва като стабилизатор и осигурява ваксината за времето на транспортиране и складирането. На мюсюлманите е строго забранено консумирането на свинско месо и свински производни. "Мюсюлманите са длъжни да предпочетат ваксините, които нямат свински желатин", съобщиха от кабинета на главния мюфтия в БиХ. Съобщението от Сараево идва ден след като Британското мюсюлманско медицинско сдружение съобщи, че свинският желатин вероятно ще бъде застъпен в повечето ваксини поради голямото търсене, веригите на доставки, разходите и по-късият срок на годност на ваксините. Компании производители обяснили, че не могат да гарантират, че в техните ваксини няма да има свински желатин.

 

Коментари

Новини Варна