IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
17:07 | 1 януари 2021
Обновен: 00:20 | 25 април 2024

Почина рап иконата MF DOOM

Рапърът и продуцент си отиде от този свят едва на 49 години

По материала работи: Слав Велев
Почина рап иконата MF DOOM

Снимка: Инстаграм

 

Рапърът Даниел Дюмиле, който се изявява под името MF DOOM и няколко други псевдонима, е починал на 31 октомври. Новината за неговата кончина съобщи съпругата му Жасмин в Инстаграм. Не е посочена причина, но негови представители потвърдиха смъртта.

"За Дюмиле", започва Жасмин. „Най-добрият съпруг, баща, учител, бизнес партньор, любовник и приятел, когото някога бих могла да поискам. Благодаря ти за всичко, което показа, научи и даде на мен, нашите деца и нашето семейство. Благодаря, че ме научихте как да прощавам и да давам втори шанс, да не бъда толкова бърза,  да преценявам и отписвам.

„Благодаря, че показа как да не се страхувам, да обичам и да бъда най-добрият човек, когото някога съм могла да бъда“, продължава тя. „Моят свят никога няма да бъде същият без теб. Обичам те и те обожавам, завинаги. Нека всички продължават да благославят нашето семейство и планетата. С цялата ми любов, Жасмин."

 

Въпреки че е уважаван заради артистичността и креативността си, основният успех на Дюмиле е ограничен и белязан от тежки времена.

 

След като семейството му се премества в Лонг Айлънд от Лондон, той започва да се изявява като тийнейджър под името Zev Love X, като част от хип-хоп групата KMD, която започва с по-малкия си брат, DJ Subroc. Дебютният албум на групата е издаден през 1991 г., но последващите му действия са отложени, след като Subroc е убит в автомобилна катастрофа през 1993 г.

 

Разтърсен от смъртта и последвалото пропадане на неговия звукозаписен лейбъл, Дюмил излиза на улицата, спи по пейки и се скита безцелно. Той се появява отново в края на 90-те години в кафенето на Nuyorican Poets 'в Манхатън, като рапира, носейки маска от чорапи.

 

През 1999 г. издава дебюта си като MF DOOM,  Operation: Doomsday. Появи се и запомняща се сценична персона, тъй като той носи маска, която напомня на много тази на Doctor Doom от Marvel Comics.

 

Дюмил продължава да създава поредица от продуцентски парчета и самостоятелни / съвместни участия под различни имена. Един от акцентите е „Мишката и маската с опасна мишка“. До 2009 г. MF DOOM под различни псевдоними издава шест албума. Смъртта му го заварва в Лондон, като му е забранено да се врне в САЩ след турне.

 

Синът на двойката, крал Малахия Езекил Думиле, почина през 2017 г. на едва 14-годишна възраст.

 

Източник: deadline.com

Коментари

Новини Варна